28 Mayıs 2016’da Çeviri İşletmeleri Derneği tarafından düzenlenen “Türk Çeviri Sektöründe Gelecek 5 Yıl Şekilleniyor” konulu toplantı, çevirmenler, çeviri işletmeleri ve akademisyenlerin iş birliğine sahne olurken Türk çeviri piyasası için atılan adımlar çeviri dünyasında heyecanla karşılandı.

Toplantının en önemli gündem maddesi, Çeviri İşletmeleri Derneği tarafından geliştirilen bir proje olan “Yeniden İpek Yolu” projesiydi. Yeniden İpek Yolu adlı proje, Türkiye’deki çevirmenler, çeviri işletmeleri ve akademik kurumların dünyadaki muadil kurumlarla rekabette öne çıkabilecek şekilde bilgi, beceri ve teknik yeteneklerinin geliştirilmesi amacını taşıyor.

Çeviri İşletmeleri Derneği

Çeviri İşletmeleri Derneği, 2007 yılında Türk çeviri sektöründe etkin bir dizi işletme tarafından kuruldu. Web sitesinde belirtilen amaçları şöyledir:

– Ülkemizde verilen çeviri hizmet kalitesini geliştirmek ve yaygınlaştırmak
– Çeviri işletmeleri standartlarını uluslar arası düzeye yükseltmek
– Çeviri işletmeleri arasındaki diyaloğu iyileştirmek 
– Etik mesleki değerlerin yerleşmesi ve güçlenmesi için etkin rol oynamak 
– Tüketici bilincini arttırmak 

Çeviri İşletmeleri Derneği’nin şu anki başkanı Rafet Saltık, başkan yardımcıları Talat Yazıcı ve Rüya Kanık’tır. Genel Sekreteri Ufuk Özsoy ve saymanı Ümit Özaydın’dır.

Çeviri Blog grubunun kurucusu, Dijital Tercüme Ltd. CEO’su Senem Kobya da Çeviri İşletme Derneği’nin yönetim kurulu üyelerinden biridir.

Tags: